آیا برخی غذاها واقعا اشتها را سرکوب میکنند؟
شاید فروشگاه مواد غذایی محلهی شما مملو از بستهبندیهایی باشد که وعده میدهند غذای درون آنها طعمی عالی دارد، تازه میماند و برای شما مفید است. همچنین ممکن است محصولاتی را پیدا کنید که به شما میگویند برای مدت طولانیتری شما را سیر نگه میدارند. اما آیا واقعاً ممکن است غذایی اشتهای شما را سرکوب کند؟
گری فراست، سرپرست شبکه غذا و تغذیه در کالج سلطنتی لندن میگوید، درحالیکه برخی از پژوهشها نشان میدهند مصرف غذاهایی مانند فلفل تند و زنجبیل باعث میشود پس از خوردن آنها کمتر احساس گرسنگی کنیم، در این مطالعات اغلب از مقادیر زیادی از مواد غذایی مورد مطالعه استفاده میشود و اثرات آنها روی حیوانات بررسی میشود.
اما مطالعهای با استفاده از مقادیری که شبیه مقادیر موجود در رژیم غذایی عادی افراد بود، به خواص سرکوبکننده اشتهای کپسایسین که در فلفل تند وجود دارد، پرداخت. مری جان لودی، دانشیار تغذیه در دانشگاه ایالتی بوولینگ گرین در اوهایو این ایده را ابتدا در خانهاش امتحان کرد. او ابتدا فلفل را به وعدههای غذایی خود اضافه کرد تا مشخص کند چه مقداری از آن برای اهالی ایالتهای غرب میانه آمریکا خوشایند و واقعگرایانه است.
او سپس ۲۵ نفر را شش بار به آزمایشگاه خود دعوت کرد و به آنها سوپ گوجهفرنگی داد. پس از صرف سوپ، شرکتکنندگان به مدت ۴/۵ ساعت در آزمایشگاه ماندند تا اشتها و مصرف انرژی آنها اندازهگیری شود. سپس وعده غذایی دیگری به آنها داده شد و به آنها گفته شد هر چقدر میخواهند بخورند.
وقتی آنها سوپ حاوی یک گرم فلفل را خوردند، طی چهار و نیم ساعت بعد ده کالری اضافی سوزاندند. شرکتکنندگانی که معمولاً یک بار در ماه فلفل میخوردند، گزارش کردند که پس از خوردن سوپ حاوی فلفل کمتر به غذا فکر میکردند و درمقایسهبا افرادی که معمولاً سه بار در هفته یا بیشتر فلفل میخوردند، در وعده غذایی دوم ۷۰ کالری کمتر مصرف میکردند.
لودی همین آزمایش را درحالی تکرار کرد که فلفل به جای اینکه به سوپ اضافه شود، درون کپسولی قرار داده شده بود، اما افزایش چربیسوزی فقط پس از خوردن سوپ گوجهفرنگی فلفلی مشاهده شد. او میگوید: «بنابراین تجربه سوزش دهان پس از خوردن فلفل اهمیت دارد.»
برچسب: ،